Többszörös megrendelés esetén mi a teendő?

Nem kell aggódni, ha nem fizettél, akkor ez nem számít. A rendszer a Prémium szolgáltatást csak akkor aktiválja, ha megérkezett bankszámlánkra a fizetés és az egyéb megrendelések automatikusan törlésre kerülnek. 

Ha véletlenül küldted el a megrendelést, de mégsem szeretnél Prémium szolgáltatást vásárolni, kérjük ne vedd figyelembe az automatikus fizetési emlékeztetőket, a megrendelés 3 hét elteltével törlődni fog.


Nem találja a választ a kérdésére?