Miért van szükséged esküvői weboldalra?

Az esküvő szervezése során minden perc drága, ezért nem szeretnéd az idődet arra vesztegetni, hogy ugyanazt az információt ismételd körbe-körbe telefonon vagy e-mailben. Egy saját esküvői weboldal segít gyorsabban megszervezni az esküvőt, ezzel egy időben tájékoztatja az összes meghívott vendéget arról, hogy hogyan zajlik majd az esküvő.

Az esküvői weboldal átfogó esküvői útmutatóként szolgál vendégeid számára, amely bárhol és bármikor a rendelkezésükre áll. A webhely lehetővé teszi, hogy gyorsan kommunikálj a vendégekkel, ehhez elegendő csak frissíteni a webhelyed. Emellett a vendégek tájékoztathatnak arról, hogy részt vesznek-e az esküvőn, illetve az utazás és szállás kérdése is könnyedén megoldható a weboldal segítségével.

A weboldal megfelelő hely lehet, ahol elengedhetitek a képzeleteteket és a bemutathatjátok a vendégeknek a közös élményeiteket a megismerkedéstől az eljegyzésig. Az esküvő után pedig az esküvői képeket és videókat is megoszthatod vendégeiddel.

    Mit ne hagyj ki a weboldalról?

• A történetetek
Mutasd be a vendégeknek, hogy találkoztatok, milyen közös pillanatokat éltetek át, és hogy sikerült az eljegyzés. A történeteket kiegészítheted szuper közös képeitekkel.

• Képek és videók
A modern dizájn több kép és kevesebb szöveg használata érdemes. Válassz olyan képeket, amelyek bemutatják a személyiségeteket, az esküvő szellemét, és már első ránézésre elárulja, hogy mi várható az esküvőn.

Használd bátran az eljegyzési képeket, vagy osszd meg a videót az esküvőről. Ha biztos szeretnél lenni abban, hogy a fotókat csak szeretteid láthatják, használd a felhasználó regisztráció funkciót, így majd csak a kiválasztott látogatók férhetnek hozzá.

Válaszd ki a sablonok közül azt, amely a legjobban illik az esküvőhöz

• Az esküvő helyszíne
Az esküvőn találkozik a család minden tagja az ország minden szegletéből, vagy a világ különböző részeiről, így természetes, hogy nem minden meghívott ismeri az esküvő helyét. Tehát nem csoda, hogy az esküvői weboldalak egyik legkeresettebb információja az esküvői helyszín leírása és az odautazási lehetőségek. A weboldal segítségével megmutathatod a vendégeknek, hol kerül megrendezésre a szertartás és az ünnepség. A pontos cím, a térkép és a GPS koordináták elengedhetetlen részét képezik a weboldal tartalmának.

• Szállás
Segíts vendégeidnek a szállásválasztásban, és javasolj nekik helyeket, ahol megszállhatnak. Ha megállapodtok egy szállodával vagy egy panzióval, ahol a vendégeid megszállhatnak, tedd közzé a weboldalon az információkat, hogyan foglalhatnak szobát. Ne felejtsd el megmutatni, hogy hogyan juthatnak el a szállásról a szertartás helyére.

• Az esküvői nap menete
Ha a weboldalon megadod az esküvő napjának menetét, ezzel segítesz a vendégeknek, hogy tudják, hogyan zajlik majd az esküvő. Ez alapján könnyen tudni fogják, hogy mikor lesz a fotózás, mikor kezdődik a szertartás, mennyi idő lesz a szertartás és az ünnepség között, illetve mikor várható a menyasszonytánc.

• Az esküvőn való részvétel megerősítése
Esküvői oldalak segítségedre válthatnak még az esküvő előtt. A meghívókhoz hozzáadhatod akár QR-kóddal a weboldalad címét, ahol a vendégeid visszaigazolhatják jelenlétüket, így könnyedén ellenőrizheted, hogy hányan jönnek az esküvőre. Például a qr-code-generator.com segítségével hozhatod létre a QR-kódot.

A vendégeknek szüksége lesz elszállásolásra, hoznak magukkal plusz egy főt, vagy négylábú barátjukat, esetleg különleges esküvői menüt igényelnek? Használd az űrlapot az esküvői oldaladon, hogy több információt kapj, mint a szokásos papíralapú meghívók esetében. Az űrlap segítségével minden fontos információt összegyűjthetsz az esküvőre.

• Környékbeli látványosságok
Az esküvői helyszíne, az utazással kapcsolatos tanácsok, vagy más közeli helyekkel kapcsolatos részletesebb információ is hasznos lehet. Helyezz el egy térképet a weboldaladon, és emeld ki a környéken a kedvenc helyeiteket, éttermeket és kávézókat. Röviden, mindazt, ami a vendégeket érdekelheti.

• Esküvői dress code
A ruha kód egy kicsit trükkös része az esküvői meghívóknak. Ha világos elképzelésed van az esküvő témájáról, akkor ezt könnyen közölheted a weboldalad segítségével. Mutasd meg a vendégeknek , hogy hogyan öltözködjenek a szabadtéri vagy a tengerparti esküvőre. Adj a weboldalhoz néhány fényképet, így biztosan tudni fogják az elképzeléseidet.

• Közösségi oldalak
Valószínűleg saját esküvői fotósod lesz. Ugyanakkor néhány vendég is biztosan megörökíti a boldog pillanatokat. Akkor miért ne gyűjthetenéd össze az összes fotót a közösségi oldalakon egy speciális hashtag használatával, így pedig a weboldaladhoz hozzáadhatsz egy kollázst az összegyűjtött fotókkal. A tagboard.com használatával ezt könnyedén elkészítheted.

• Könnyen megjegyezhető domain név
Válassz egy olyan fülbemászó és nem túl bonyolult nevet, amelyet a vendégek könnyen megjegyezhetnek. Ezenkívül a saját domain név tovább növeli a webhely egyediségét. Honnan tudhatomd hogy a választott domain még elérhető-e? Csak írd be a domain nevet a Google keresőmezőjébe vagy listájába, és derítsd ki, hogy egy hasonló név már használatban van-e. Néhány tipp:

(név) és (név) .hu
(név) – (név) .hu
(név) szereti (név) .hu
(név) plusz (név) .hu
(név) (név) .hu
(név) (név) esküvő.hu

Speciális végződéseket is kínálunk a Webnode-nál, hogy webhelyed még eredetibb legyen. Például olyan tartományokat használhatsz, mint .love, .wedding vagy .party.

• Widgetek
Számos külső alkalmazást is beilleszthetsz a weboldaladra, például visszaszámlálót, amely mutatja, hogy mennyi idő van hára az esküvőig, időjárás-előrejelzést, közösségi gombokat és vendégkönyveket. A képzeletednek nem szabunk határokat. Készíts olyan egyedi weboldalt, amely a legérdekesebb lesz a vendégeid számára.

További tippek

A Webnode-dal lehetőségünk nyílt több száz esküvői weboldalt látni, így még néhány tippet adunk, hogy mire figyeljetek oda.

Oldalak létrehozását időben kezdd el, hogy segítsen a legtöbbet kihozni az esküvőkből. Javasoljuk, hogy hozd létre legalább 6 hónappal az esküvő időpontja előtt.

Az első információ, amelyet a látogatók keresnek a weboldalon az esküvő dátuma és helyszíne. Ezt érdemes a kezdőlapon elhelyezni.

A kevesebb néha több. A modern oldalak több képet és videót tartalmaznak, a szöveg minimalizált. Ne írj hosszú regényeket, hanem tömören add meg a lényeges információkat az esküvőről.

A fotók mellett a weboldalon fontos helyet tölt be az esküvő helyszíne, illetve a helyi látványosságok. Az esküvői vendégeket akár képekkel is bemutathatod. Így mindenki megismeri majd az örömszülőket, tanúkat vagy testvéreket.

A webhelyed egyedülálló, éppúgy, mint az esküvőd. Ne félj pontosan a kedved szerint formázni és kialakítani a saját igényeid szerint.

Már elkészítetted az esküvői weboldalad? Melyik tippünk volt a leghasznosabb? Írd meg kommentben saját tippjeidet, hogy hogyan lehet egy esküvői oldal a legvarázslatosabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Még nincsenek megjegyzések. Legyél te az első!